Wednesday, January 28, 2009

IKEA Német módra

Elözö hétvégén, azaza szombaton úgydöntöttünk "kirándulunk" egy kicsit és megnézzük milyen a német IKEA! Erfurt melett található ez a nagy áruház de nem tudtuk pontosan hogy hol, ezért ebéd után elvonatoztunk Erfurtba, besétáltunk a városközpontba ahonnan a villamosok mennek, és ott meg elkezdtük kérdezgetni az embereket hogy hol lehet. Nagyon segítökészek voltak a németek így kaptunk útbaigazítást hogy melyik villamossal kell menni és meddig. A baj csak az volt hogy hamarabbi megállót mondtak hogy hol száljunk le és ott a KIKA volt, (gondolom azzal kevetrék össze). ùgyhogy sétáltunk még pár megállót gyalog a végállomásig, és ott kiderült hogy még egy buszra is föl kell szállni ami elég ritkán jár és úgy jutunk ki oda!
Szóval a lényeg hogy megtaláltuk! Hát aki látta már a Budapesti IKEA-t annak nem tudok semmi újat mondani, mivel teljesen hasonló, kivéve mondjuk hogy más szoba és lakásrészletek vannak kialakítva, de még a hibás áruk részlege is megtalálható a németeknél ugyanúgy. Èttermük is van, a hoddogot megkostoltuk egy euróért, mert mire végigsétálötunk az egészen beesteledett és megéheztünk.
Ja és hogy mégis miért zarándokoltunk el az IKEA-ba mert láttunk az egyik újságba hogy van vákumos zsákjuk amiból pórszivóval kiszáivod a levegöt és sokkal kisseb helyet foglalnak el a cuccaid. Ez az izé jól fog jönni bepakolásnál hogy mindent beletömködhessen az ember a böröndjeibe!

No comments: